Во изминативе неколку дена екипата на иницијативата за печатење медицинска опрема успеа капацитетот за производство да го зголеми на илјада заштитни маски на ...
сите 11 | | | веќе видена

Стоп за влез во Пијанецот и Малешевијата за луѓе кои не живеаат таму. Во Берово и Пехчево се формираа групи на Фејсбук кои бараат Владата да донесе мерки за ...
сите 16 | | | веќе видена

Забраната за движење на населението на територија на целата држава, од денеска почнува во 16 и завршува во 5 часот наутро во работните денови. Во деновите од ...
сите 17 | | | веќе видена

Општина Берово во соработка со Владата и Министерството за земјоделство ќе бара начин да им помогне на сточарите околу откупот на јагнињата кој годинава се ...
сите 5 | | | веќе видена

Во Делчево и Македонска Каменица почнаа да функционираат пунктовите за дезинфекција на возилата за влез и излез од општините. Инсталациите за дезинфекција во ...
| | веќе видена

Делчевските ресторани, кафулиња и други угостителски објекти ќе бидат ослободени од плаќање комунална такса за користење на јавна површина пред деловните ...
| | веќе видена

Здружението за заштита на животните Про Анима Берово објави фотографии од куче во Пехчево со рани добиени од воздушна пушка. Од Здружението велат дека во ...
| | веќе видена

Додека сѐ уште имавме време, постоеше опција за воведување кризна состојба на цела територија на Македонија. Сепак, носителите на одлуки имаа други размисли и ...
сите 4 | | | веќе видена

Kризата со коронавирусот ја стави во тесно работата на делчевските стоматолози кои поради вирусот Ковид-19 ги ставија во мирување своите активности, поради што ...
сите 2 | | | веќе видена