На температури кои деновиве се движат од 38-от до 40-от степен, па и повеќе, за сите земји на Балканот на европската веб-страницата meteoalarm.eu е вклучено ...
| | веќе видена

 Детали среда, 10 јули 2024 Нејзиниот талент за првпат го забележале Ана и Игор Дурловски, а сега под менторство на Андријана Јаневска освојува признанија и ...
| | веќе видена

Фестивалот на Дувачки оркестри во Пехчево, годинава традиционално по повод празникот Павловден, ќе се одржи на 12 и 13 јули 2024 година, а плоштадот “Св. Петар ...
сите 3 | | | веќе видена